Medgeneracijsko sodelovanje

Reciklaža in refleksija

Izvajalec: Zavod Mariborski radio Študent - MARŠ
Več informacij: http://www.radiomars.si/

Program Refleksija in reciklaža je namenjen obveščanju javnosti, promociji in kritični refleksiji o dogodkih in aktivnostih, ki se bodo zvrstile v okviru EPM. V letu 2013 bo koncipiran program izvedel vsaj 200 oddaj, posnel vsaj 50 napovednikov in izvedel vsaj 1000 multimedijskih objav.

 

Zapoj in zapleši z menoj

IZVAJALEC: Kulturno umetniško društvo študent
Več informacij: http://www.kudstudent.org/

Mladi folklorniki Kulturnega umetniškega društva Študent bodo v letu 2013 izvedli različne delavnice za mladinsko kot tudi za starejšo populacijo. Poudarek programa je na delovanju z mladimi z manj priložnostmi za aktivno udejstvovanje in soustvarjanje. Program bo temeljil na prikazu obujanja spominov na stare čase in s tem bodo skozi delavnice predstavili kmečka opravila, stare kmečke plese, pesmi in običaje, ki jih ponekod ohranjajo še danes. Obiske in delavnice bodo izvajali na oddelkih za pediatrijo, v domu za starostnike in centru za sluh in govor. Konec leta 2013 bo izvedena zaključna prireditev, ki bo družila vse člane KUD-a Študent in udeležence delavnic, zaposlene, sorodnike in obiskovalce. S tem ne bo zaključek delovanja, ampak bo le stopnička k delovanju v letu 2014.

 

Snemamo!

Izvajalec: Društvo za razvoj filmske kulture
Več informacij: http://filmsko.org/

Snemamo! je cikel filmskih delavnic – dveh animiranih, dokumentarne, dveh igranih in eksperimentalne. V letu 2013 bo izvedba programa na področju delavnic v različnih mesecih. Vzpostavljeno bo mednarodno sodelovanje in predstavitev najboljših filmov v okviru Evropske prestolnice mladih v Solunu 2014. V letu 2012 bo organizirano srečanje mentorjev in koncipiranje programa, priprava promocijskega gradiva, promocija programa na srednjih šolah, fakultetah in med zainteresirano javnostjo. Ob zaključku leta 2013 bo izvedena filmska zabava za mlade in okrogla miza na tematiko Maribor – mladim filmsko prijazno mesto.

 

Leto taborniških aktivnosti ali Taborniki v evropski prestolnici mladih

Izvajalec: Društvo tabornikov rod XI.SNOUB
Več informacij: http://www.xisnoub.rutka.net/

Društvo tabornikov rod XI. SNOUB Maribor se bo v prihajajočem letu Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 podrobneje predstavilo in nadaljevalo s taborniškimi aktivnostmi. Izdelalo bo knjigo/brošuro, ki bo zajemala približno 100 strani in predstavila delovanje društva ter  vsebino celotnih mladinskih aktivnosti. Vzpostavili bodo novo spletno stran z elektronsko nadgradnjo brošure/knjige. V izvajalskem letu 2013 bodo v okviru programa Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 izvajali mestne tabore, kjer bodo z delavnicami prikazali taborniške aktivnosti. Skozi predavanja bodo taborniki predstavili širši mladinski populaciji različne tematike. Organizirali bodo delavnico preživetja, ki bo trajala dva dni. Mladim želijo predstaviti nevsakdanje početje, hkrati pa naučeno prenesti na njihovo vsakdanjo izkušnjo v mestu.

 

 

 Partnerji
Medijski partnerji