Ekologija

M.BICIKL

Izvajalec: Univerzitetna športna zveza Maribor
Več informacij: http://www.zdravazabava.com/2012/

S programom M.bicikl se bo vzpostavila mreža kolesarskih info točk, kjer si bodo mladi brezplačno izposojali kolesa za potrebe prevoza po mestu. Kolesarske info točke bodo  locirane na mestih, kjer se večinoma zbirajo mladi. Kolesa za ta namen se bodo zagotovila s pomočjo akcije zbiranja starih in zavrženih koles na dražbah policijskih postaj in prostovoljnih prispevkov. Vsa kolesa se bodo ustrezno obnovila ter enotno pobarvala.

 

Leto taborniških aktivnosti ali Taborniki v evropski prestolnici mladih

Izvajalec: Društvo tabornikov rod XI.SNOUB
Več informacij: http://www.xisnoub.rutka.net/

Društvo tabornikov rod XI. SNOUB Maribor se bo v prihajajočem letu Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 podrobneje predstavilo in nadaljevalo s taborniškimi aktivnostmi. Izdelalo bo knjigo/brošuro, ki bo zajemala približno 100 strani in predstavila delovanje društva ter  vsebino celotnih mladinskih aktivnosti. Vzpostavili bodo novo spletno stran z elektronsko nadgradnjo brošure/knjige. V izvajalskem letu 2013 bodo v okviru programa Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 izvajali mestne tabore, kjer bodo z delavnicami prikazali taborniške aktivnosti. Skozi predavanja bodo taborniki predstavili širši mladinski populaciji različne tematike. Organizirali bodo delavnico preživetja, ki bo trajala dva dni. Mladim želijo predstaviti nevsakdanje početje, hkrati pa naučeno prenesti na njihovo vsakdanjo izkušnjo v mestu.

 

SocialErasmus

Izvajalec: Študentsko društvo Erasmus
Več informacij: www.esn-mb.org

Program SocialErasmus je namenjen mladim iz tujine in Maribora. Vključeval bo mlade, ki imajo socialne in ekonomske ovire ali kulturne razlike. Mlade bodo ozaveščali o okolju, o socialno pomembnih dejavnikih, nudili bodo pomoč pri razvoju socialno ogrožene mladine in pri razvoju mladih na področju njihovih sposobnosti ter spodbujali neformalno učenje. S seminarji bodo ozaveščali mladino o okolju, preventivi požarov in uporabi vode.Partnerji
Medijski partnerji